Effectief Communiceren

aanmelden of vragen training

Je kiest voor de training Effectief Communiceren omdat je:

 • inzicht wilt krijgen in je eigen communicatiestijl(en) en wilt weten wat de kracht en de valkuilen hiervan zijn;
 • meer gedaan wilt krijgen van anderen door middel van communicatie;
 • flexibel wilt schakelen tussen verschillende communicatiestijlen;
 • de samenwerking met collega’s wilt verbeteren;
 • Bepaalde communicatiepatronen wilt (h)erkennen.

 

In deze training krijg je helder inzicht in je huidige manier van communiceren en de effecten daarvan op anderen. Je leert om te gaan met emoties en weerstanden. Je krijgt inzicht in je verbale en non-verbale communicatie. Je verbetert je communicatietechnieken en leert om een echte verbinding te maken waardoor je duidelijker overkomt en gemakkelijker je doel bereikt in verschillende situaties.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training zijn:

 • Communicatietechnieken zoals LSD
 • De verschillende communicatiestijlen
 • Omgaan met emoties en weerstand
 • Effectief feedback geven en ontvangen
 • Het (h)erkennen van je eigen belemmerende overtuigingen
 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan

 

Werkwijze

Voorafgaand aan de training

Tijdens het telefonisch intakegesprek kun je al jouw vragen stellen over de inhoud van de training en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de training

Het trainingsprogramma wisselt theoretische inzichten af met praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Een belangrijke rode draad van de training is zelfreflectie. Geen trucjes leren maar datgene leren wat jij nodig hebt om de theorie effectief toe te passen.

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 personen. Hiermee creëren wij een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werk/persoonlijke situatie. Kortom met en van elkaar leren.

Naast de opleidingsdagen zoals vermeld, dien je rekening te houden met extra studiebelasting. Deze bestaat over het algemeen uit huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten ter voorbereiding op de volgende module.

Na de training

Tijdens en tot 2 weken na afloop van de training kun je per mail een beroep doen op persoonlijke coaching van jouw trainer met betrekking tot vragen of situaties waar jij in de praktijk tegenaan loopt.

 

Locatie & Data

Deze training wordt op een locatie in Breda verzorgd.

Het adres van de locatie volgt na aanmelden in de bevestigingsmail.

De data voor deze 5 daagse training worden in overleg bepaald. Zodra er minimaal 6 geïnteresseerden zijn, zullen de data bepaald worden door middel van datumprikker.

De tijden van de trainingsdagen zijn van 09.30 uur tot 17.00 uur.

 

Kosten

De prijs van deze 5 daagse training bedraagt € 1.995,- exclusief BTW (21%)

Toelichting

Dit bedrag is inclusief: intake, trainingsmaterialen, dagarrangement, lunch, een Oerkracht Advies certificaat na afloop en de persoonlijke coaching tijdens en tot twee weken na de training.

 

Aanmelden

Mocht je interesse hebben, stuur een mail naar nathalie@oerkrachtadvies.nl en ik zet je twee weken geheel vrijblijvend op de deelnemerslijst. Bellen mag natuurlijk ook 06-21221948.