Trainingen

Wil je meer weten wat mogelijk is op het gebied van teamtrainingen, neem geheel vrijblijvend contact met mij op. In een intakegesprek zal ik aangeven wat mogelijkheden zijn voor het gewenste resultaat.

Een voorbeeld van een teamtraining is

  • Effectief Communiceren

In deze training krijgt het team helder inzicht in hun huidige manier van communiceren en de effecten daarvan op anderen. Ze leren om te gaan met emoties en weerstanden.Ze krijgen inzicht in hun verbale en non-verbale communicatie. Ze verbeteren hun communicatietechnieken en leren om een echte verbinding te maken waardoor ze duidelijker overkomen en gemakkelijker hun doel bereiken in verschillende situaties.

Lees Meer

Verder is het ook mogelijk om trainingen voor andere groepen, bijv leidinggevenden binnen een organisatie te organiseren. Voorbeelden van deze trainingen zijn o.a.

  • Coachend Leiderschap

De ouderwetse manier van leidinggeven past niet meer in een wereld die razendsnel verandert. Als manager kun je dat tempo niet in je eentje bijbenen, dus ook medewerkers moeten zich continu blijven ontwikkelen om zelfstandig in te kunnen spelen op veranderingen. Bovendien laat talent zich niet graag op de ouderwetse manier aansturen. Als het alleen maar gaat over targets en niet over hun eigen ontwikkeling, zijn medewerkers tegenwoordig zo weg.

Lees Meer

  • Persoonlijk Leiderschap

Voor leidinggevenden is het belangrijk dat je eerst leiderschap over je eigen leven neemt voordat je anderen kunt aansturen. Belangrijk is het dan ook om te weten waar goed in bent en waar je minder goed in bent. Wat is effectief in jouw gedrag en wat niet.

Lees Meer

 

Ter vergroting van het lange termijneffect van onze trainingen bied ik, indien gewenst, de volgende mogelijkheden:

  • Inbegrepen in iedere training eindig ik met het opstellen van een plan van aanpak voor en door het team. Dit om de transfer van theorie naar praktijk te vergroten en voor de leidinggevende is het inzichtelijk waar het team verder mee aan de slag gaat.
  • Een aantal intervisie bijeenkomsten om de transfer naar de praktijk te verstevigen
  • Soms is het wenselijk om een vervolg traject aan te gaan met een van de teamleden. Dit bestaat uit een aantal coachgesprekken die helpen bij het doorbreken van gewoontes/barrières van de individu in het team.

 

Heb je vragen, schroom niet om contact met mij op te nemen zodat we vrijblijvend kunnen sparren over jouw situatie!